Integrada a l'equip de treball de Coboi Lab, he coordinat la col·laboració entre aquest centre i el programa Design for City-Making dirigit per ELISAVA.

El món està canviant ràpidament, però les ciutats canvien encara més ràpid. En aquest context turbulent, la planificació urbana tradicional s'acompanya de processos més flexibles, com alguns projectes d'urbanisme. Design for City Making (DxCM) a Barcelona pretén investigar la naturalesa i les possibilitats d'aquests projectes i verificar el seu paper en la generació -o regeneració- del teixit urbà, així com en la creació de ciutats i barris més habitables, sostenibles i socials a través del disseny.

Es tracta d'un programa de tres anys, iniciat a l'octubre de 2017, que coordina i crea sinergies entre diferents equips de professors, investigadors i estudiants. Els projectes tenen per objectiu enriquir i millorar el "Collaborative City Scenario", descrit per un conjunt de "qualitats" urbanes: col·laborar, crear ponts, bé comú i democratitzar. Els projectes són els següents:

  • Coboi, Laboratori d'innovació social
  • "Invisible Makers": Mapatge del barri de Poble Nou des de la base
  • Democràcia participativa i interacció: millorar la participació dels ciutadans en la pràctica democràtica a través d'una plataforma en línia
  • Transformació de la Nau Bostik en un hotel per a refugiats 
  • "A La Plaça": maneres de apropiació al espai públic a Barcelona
  • Cultura maker a la ciutat

Design for City Making (DxCM) és una iniciativa de ELISAVA liderada per Ezio Manzini per a fomentar la innovació social i digital en el teixit urbà de Barcelona davant de l'actual procés de gentrificació i desertització dels espais comuns. La ciutat es converteix en un laboratori obert d'innovació social i digital on els ciutadans, juntament amb estudiants de disseny, com a agents de canvi, actuen en projectes reals que es basen en les necessitats dels veïns. 

Font